kiev.informator.ua

Суддя Печерського райсуду Києва Володимир Карабань звільнив з-під варти двох членів групи росіянина Юсупа Абуєва – ймовірного організатора замаху на депутата Київської обласної ради В’ячеслава Соболєва, унаслідок якого загинув його 3-річний син.

Про це у коментарі hromadske повідомив депутат Київської облради Олексій Новіков, який також є потерпілим у справі щодо вимагання грошей цією бандою.

Читайте такожУ Полтаві п'яний пасажир поїзда "замінував" вокзал

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, увечері 1 грудня в центрі Києва невідомі обстріляли позашляховик Range Rover, за кермом якого перебував депутат Київської облради від «БПП Солідарність», власник ресторану «Маріо» Соболєв. Унаслідок стрілянини загинув 3-річний син депутата, який перебував у салоні автомобіля.

2 грудня поліція повідомила про затримання підозрюваних у вбивстві дитини, 3 грудня їм повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого пунктами 2, 11, 12 ч. 2 ст. 115 (Умисне вбивство малолітньої дитини, вчинене на замовлення за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України.

Фігурантам загрожує до п’ятнадцяти років позбавлення волі або довічне ув’язнення.

4 грудня суд арештував обох підозрюваних без права на внесення застав.

17 грудня правоохоронці назвали Юсупа Абуєва імовірним організатором замаху.  За даними слідчих, під час особистої зустрічі в одному зі столичних ТРЦ чоловік запропонував виконавцю вбити депутата за грошову винагороду у розмірі 40 тисяч доларів США, на що останній погодився. 

Як зазначають у прокуратурі, для реалізації плану організатор надав стрільцю інформацію про потерпілого, спосіб його життя, адреси проживання, роботи тощо, а також забезпечив його вогнепальною зброєю, транспортним засобом та профінансував інші витрати, у тому числі оренду гаража для зберігання знаряддя вбивства.