На Прикарпатті попрощались з Марією Микитюк - бортпровідницею рейсу PS752 / фото - Суспільне Карпати

В Івано-Франківську відбулась церемонія прощання з 24-річною Марію Микитюк, яка загинула в результаті катастрофи українського авіалайнера в Ірані 8 січня.

Читайте такожЗбиття літака МАУ в Ірані: Пристайко пояснив, як будуть виплачуватись компенсації родичам загиблих

Як повідомляє «Суспільне.ua», близько 300 людей сьогодні зібралися на панихиду в івано-франківському Будинку смутку.   Після церемонії домовину дівчини перевезли до її рідного села Старі Кривотули.

фото - Суспільне Карпати

Зазначається, що дівчина була єдиною дитиною у сім’ї, її виховувала мама. У 2021 році Марія планувала весілля. Однокласники та вчителі загиблої згадують її як допитливу, цілеспрямовану та відкриту дівчину.

Як повідомляв УНІАН, 8 січня в Ірані зазнав аварії літак «Міжнародних авіаліній України», що виконував рейс PS752 за маршрутом Тегеран - Київ. Пасажири і екіпаж загинули.

На борту Boeing 737 перебували 11 громадян України, в тому числі 9 членів екіпажу, а також громадяни Ірану, Канади, Швеції, Афганістану, Німеччини і Великої Британії.

В Іран була направлена експертна група з України. 11 січня президент Ірану офіційно визнав, що український лайнер був збитий «внаслідок ненавмисної людської помилки» та пообіцяв притягнути до відповідальності винних у збитті літака. 

19 січня до Києва доправили борт з тілами загиблих українців. Його зустрічали президент України Володимир Зеленський, прем’єр-міністр Олексій Гончарук, голова Верховної Ради Дмитро Разумков та інші високопосадовці, а також співробітники МАУ й багато інших людей.