Адвокати Дугарь, підозрюваної у причетності до вбивства Шеремета, заявили про тиск на свідків / фото УНІАН

Адвокати військової медсестри Яни Дугарь, підозрюваної у причетності до вбивства влітку 2016 року журналіста Павла Шеремета, заявили про тиск на свідків по справі.

Читайте такожВбивство Шеремета: фігурантку "Пуму" відпустили додому, але за іншою справою

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявила народний депутат VIII скликання Верховної Ради Оксана Корчинська під час перерви в судовому засіданні у Печерському районному суді Києва.

Відео дня

Вона заявила про тиск на свідків - медперсонал воєнного госпіталю, де у 2016 році працювала Дугарь, зокрема, про те, що їх в усній формі без повісток викликаються на допити, а також допитують по кілька разів.

На думку Корчинської, таким чином слідство намагається довести, що медперсонал може виходити з госпіталю без перепусток.

Крім того, за її словами, як мінімум, на п'ятьох свідків чинять тиск, змушуючи визнати, що вони дають відповідні свідчення через дружбу з Дугарь.

Корчинська вчергове підкреслила, що Дугарь вище за ту особу, яку підозрюють у причетності до вбивства Шеремета.

Адвокати Дугарь додали, що зафіксовані випадки, коли у протоколах допитів свідків містились інші свідчення.

Захист також зазначив, що досі не отримав доступ до матеріалів слідства.

Як повідомляв УНІАН, Шеремет загинув у центрі Києва вранці 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля.

12 грудня 2019 року в Національній поліції заявили, що у причетності до вбивства журналіста підозрюють п'ятьох осіб: музиканта, ветерана АТО Андрія Антоненка, лікаря Юлію Кузьменко (псевдонім "Ліса"), військову медсестру Яну Дугарь та подружжя добровольців Інну ("Пума") і Владислава ("Буча") Грищенків, яке проходить підозрюваними у справі про замах на вбивство бізнесмена в Косові Івано-Франківської області.

Підозри вручили Антоненку, якого слідство вважає організатором вбивства, Кузьменко, яка, на думку слідства, закладала вибухівку під авто журналіста, та Дугарь, яка напередодні вбивства нібито фотографувала камери спостереження на місці злочину. Правоохоронці стверджують, що метою вбивства Шеремета була дестабілізація суспільно-політичної ситуації в Україні.

13 грудня Печерський районний суд Києва обрав Дугарь запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту, а Кузьменко - у вигляді тримання під вартою до 8 лютого 2020 року. Вночі 14 грудня суд постановив заарештувати на 2 місяці Антоненка.

8 січня Апеляційний суд змінив місто домашнього арешту Дугарь на Київ.

17 січня під час засідання у Печерському районному суді Києва було допитано свідків захисту - ветеранів АТО, які заявили, що на момент вбивства журналіста Павла Шеремета військова медсестра Дугарь перебувала у мобільному військовому госпіталі на Донеччині.