Коли настав час забирати візи і оформлювати квитки, підставний менеджер Галина всім повідомила, що фірми більше не існує / скріншот

Сьогодні три мільйони українських заробітчан годують свої родини і українську економіку. Польща, Німеччина, Британія, Швеція, Норвегія – популярні напрямки, де українцям обіцяють золоті гори, але нерідко просто розводять на гроші.

Журналісти програми «Гроші» викрили аферу, від якої вже постраждали сотні українців.

Майже чотири мільйони людей за останні 10 років поїхали з України і не повернулись. І хоч Зеленський обіцяв на усю країну повернути «наших» додому, «наші» продовжують тікати за кордон.

Читайте такожНайближчим часом проблема відтоку українців за кордон загостриться, оскільки з 2020 року країни Європи лібералізують ринок для мігрантів - експерти (відео)

В інтернеті є сотні вакансій для роботи за кордоном. Наприклад, в Норвегію заманюють за 4 тисячі євро на місяць. Саме це оголошення побачив Андрій Коломієць

«Я вибрав кондитерську фабрику в центрі Осло. Контракт був на півроку», - зазначив він.

Для того, щоб розпочати роботу на відкриття візи, він знайшов компанію для майбутніх заробітчан, де виставили цінник у 500 євро. З конторою ТОВ «Юрвінс» він підписав договір та заплатив на рахунок у банку. І вже готувався до від’їзду. Так само, як і 219 інших клієнтів цієї фірми.

Але менеджер фірми Галина Бичкова пояснила, що всі обіцянки були обманом, так само обманули і її. Коли настав час забирати візи і оформлювати квитки, Галина всім повідомила, що фірми більше не існує.

Усі 219 людей заплатили по 500 євро, тобто загалом контора відхопила майже 110 тисяч євро.

За її словами, в офісі працювали лише рядові менеджери, договори були вже підписані таємничим керівником компанії, гроші переказували теж на їхній рахунок. Ніяких особистих контактів. Аж раптом її начальство загадково зникло з грошима і залишило Галину саму разом з ошуканими заробітчанами.

Цікаво, що в той день, коли Галина із заробітчанами пішли писати заяву, таємнича керівниця компанії переоформила цю компанію вже на іншу людину.

Як повідомляв УНІАН, трудові мігранти за січень-жовтень 2019 року перерахували в Україну 9,7 мільярда доларів.