У жовтні 2019 годна російський суд засудив Нарімана Мемедеминова до 2,5 років позбавлення волі / Антон Наумлюк

У незаконно засудженого в Росії кримського блогера, громадянського журналіста Нарімана Мемедемінова в слідчому ізоляторі погіршується стан здоров'я.

Про це заявив адвокат Едем Семедляєв після того, як відвідав блогера у СІЗО російського міста Шахти, повідомляє Крим.Реалії.

Читайте такожДва екс-"беркутівці" після обміну з ОРДЛО повернулися в Київ – адвокат (фото)

Відео дня

«У Нарімана Мемедемінова протягом довгого часу проблеми зі шлунком, його мучать постійні болі, постійна печія», - сказав адвокат в коментарі громадському об'єднанню «Кримська солідарність».

Як повідомляв УНІАН, російські силовики затримали Мемедемінова наприкінці березня 2018 року. Його звинуватили за ч. 2 ст. 205.2 Кримінального кодексу РФ (публічні заклики до здійснення терористичної діяльності, вчинені з використанням інтернету).

Претензії у російських силовиків викликав відеоблог на YouTube, який Мемедемінов вів з 2013-го по 2015 рік. У ньому розміщено кілька десятків відеороликів з коментарями політичних подій і тем, закликами дотримуватися норм ісламу і думками про російські свята: День захисника вітчизни, Міжнародний жіночий день, День захисту дітей тощо.

У жовтні 2019 року російський суд засудив Мемедемінова до 2,5 років позбавлення волі в колонії-поселенні. Крім того, суд заборонив йому займатися адмініструванням сайтів протягом двох років.