Кінотеатр "Київ" як пам’ятка архітектури потребує особливо ретельного підходу / kievvlast.com.ua

Столичний кінотеатр «Київ» може відновити свою роботу наприкінці цього року.

Про це повідомила прес-служба Київської міської держадміністрації з посиланням на заступника голови КМДА Володимира Слончака.

Читайте такожКМДА отримала вже п’ять заявок на конкурс з приводу оренди кінотеатру «Київ»За його словами, наразі тривають підготовчі та погоджувальні процеси для ремонту та відновлення столичного кінотеатру «Київ».

Відео дня

«Кінотеатр «Київ» – це важлива і знакова будівля для Києва, з власним духом та історією. І, очевидно, що такі культові місця мають бути доглянутими, у належному стані, мають бути корисними для містян і прибутковими для громади. Колишній орендар не вклав в утримування будівлі ні копійки, при цьому нещадно експлуатуючи та сплачуючи місту всього 47 тисяч гривень. Тож, очевидно, що тепер кінотеатр потребує капітального ремонту, над чим ми наразі та працюємо», – прокоментував Слончак.

Чиновник зазначив, що кінотеатр «Київ» як пам’ятка архітектури місцевого значення потребує особливо ретельного підходу та контролю в питаннях ремонту та погодження, що дещо уповільнює процес відновлення роботи кінотеатру. Однак, це один із надважливих етапів, що місто ретельно тримає на контролі.

«Кінотеатр «Київ» однозначно буде простором для національних та міжнародних фестивалів, що роблять наше місто ще більш сучасним, культурним та молодіжним, і не може бути по-іншому», – запевнив Слончак.

Як повідомляв УНІАН, 15 квітня 2019 року переможцем відкритого конкурсу на оренду приміщення кінотеатру «Київ», що належить територіальній громаді Києва, стало ТОВ «Сінема-Центр» з пропозицією у 2 мільйони 119 тисяч гривень на місяць без ПДВ. Таким чином, очікувалося, що надходження до бюджету столиці від оренди приміщення збільшаться у 45 разів.

У ТОВ «Сінема-Центр» відразу заявили про необхідність ремонту в кінотеатрі.

7 червня у КМДА повідомили, що кінотеатр «Київ» тимчасово закрили для проведення інвентаризації, пояснивши, що до цього часу здійснити це не було можливості через дії попереднього орендаря.

Оскільки кінотеатр «Київ» є пам'яткою архітектури, з ТОВ «Сінема-Центр» мало бути підписано охоронний договір щодо збереження та належного утримання будівлі. Всі ремонтні роботи в приміщенні кінотеатру компанія повинна була узгоджувати з профільними структурами міської влади.

20 листопада 2019 року в КМДА, посилаючись на висновки Науково-дослідного інституту інноваційного будівництва Української академії наук, заявили, що будівля кінотеатру «Київ» перебуває в непридатному до використання за призначенням стані.

За результатами обстеження у будівлі, зокрема, немає системи димовидалення, мовного оповіщення про пожежу, автоматизації систем протипожежного захисту, блискавкозахисту, металеві конструкції не забезпечують клас вогнестійкості R60, евакуаційні виходи не відповідають нормам.