Українці прилетіли з Китаю до Харкова / facebook.com/zelenskiy95

Голова Харківської обласної державної адміністрації Олексій Кучер повідомив про пригнічений стан українців, що евакуйовані китайського міста Ухань. 

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив журналістам у Харкові.

«Ми борт прийняли, станом на зараз перевіряють людей, яких доставили. Лікарі на місці, які передають нашим лікарям інформацію. Після того, як вони пройдуть повну перевірку, ми повідомимо про стан людей», - заявив він.

Відео дня

Голова Харківської ОДА додав, що «люди пригнічені, в першу чергу вони отримують інформацію, як їх тут приймають, а приймають не дуже добре. Це бентежить зараз всіх».

Кучер зауважив, що евакуйовані громадяни вже пройшли подвійну перевірку на наявність нової коронавірусної інфекції. 

Читайте такожЕвакуація українців з Уханя: реакція соцмереж

«Мені певні моменти не подобаються. Ми відверто будемо про це повідомляти, тому що так (перекриттям доріг – УНІАН) реагувати на своїх людей ми не можемо. Ми приймаємо все ж таки наших громадян, і якщо ми всі говоримо про патріотизм – то зараз це прояви патріотизму. Проявом патріотизму є те, як ми ставимося до наших громадян, до наших людей, тому що на місці цих людей міг би бути кожен з нас», - підкреслив він. 

Як повідомляв УНІАН, літак з евакуйованими з Китаю громадянами України та іноземцями прибув на спеціальну стоянку в аеропорту Харкова.

Усі особи на борту пройдуть прикордонний контроль з дотриманням всіх норм і правил санітарно-епідеміологічної безпеки відповідно до Міжнародних медико-санітарних правил Всесвітньої організації охорони здоров’я у спеціальній відокремленій зоні аеропорту.

Згодом евакуйованих з Китаю громадян буде доправлено на територію медичного центру «Нові Санжари». Впродовж 14 днів люди перебуватимуть у санаторії на обсервації із забезпеченням суворого режиму санітарного-епідеміологічного контролю і безпеки.

У селищі Нові Санжари Полтавської області місцеві жителі протестують проти прибуття до медцентру Нацгвардії евакуйованих з Китаю громадян, заблокувавши дорогу міжрегіонального значення.