Нині судді є адвокатами / УНІАН

Державне бюро розслідування повідомило про підозру двом колишнім суддям Соснівського райсуду Черкас через ухвалення ними неправомірних рішень стосовно 17-ти осіб, що брали участь в акціях протесту на Майдані у 2013-2014 роках.

Про це йдеться в повідомленні ДБР.

Читайте такожУ справі проти запорізького "Беркуту" підготовче засідання суду не починається з 2016 року – адвокат

Відео дня

"Слідством встановлено, що колишні судді - нині адвокати, 25-26 січня 2014 року вчинили протиправні дії щодо 17 осіб. Громадянам було незаконно обмежено особисту свободу здебільшого шляхом поміщення під варту. Рішення приймались без достатніх та належних доказів про вчинення ними масових заворушень, для перешкоджання організації та проведенню подальших мирних зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій в місті Черкасах та інших регіонах", - йдеться в повідомленні.

Підозрюваним інкримінується ухвалення завідомо неправосудних рішень, перешкоджання організації та проведенню зборів і мітингів тощо (ч. 2 ст. 375, ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 371, ст. 340 Кримінального кодексу України).

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

У разі доведення вини колишнім суддям загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Як повідомляв УНІАН, прокурори Офісу генерального прокурора повідомили про підозру учаснику злочинної організації, яка протидіяла мирним акціям протесту у січні-лютому 2014 року.