33-річна жінка померла у лікарні два дні тому / фото УНІАН

Правоохоронці встановлюють причину смерті 33-річної жительки Чернівецької області, у якої виявили коронавірусну інфекцію.

Як повідомила кореспонденту УНІАН речниця Головного управління Нацполіції у Чернівецькій області Діана Козлова, правоохоронці за результатом моніторингу соцмереж відкрили кримінальне провадження за ст. 140 (неналежне виконання професійних обов'язків медичним або фармацевтичним працівником) ККУ.

Водночас медики Чернівецької обласної клінічної лікарні висловили впевненість, що причиною смерті інфікованої жінки став не коронавірус, а інше захворювання.

Відео дня

Як повідомила сьогодні на брифінгу медичний директор з лікувальної роботи цього закладу Ольга Снігуряк, причиною смерті став судомний синдром на тлі набряку головного мозку. При цьому медик не виключає, що міг статися крововилив у головний мозок.

«Це все сталося через те, що у неї складна патологія нервової системи. Окрім цього, мали місце важкі дисметаболічні порушення на тлі іншої патології ендокринної системи. І третє, це було ураження легень без легеневої недостатності, і паралельно ми зафіксували коронавірус. Тому вона поступила до нас», – повідомила медик.

За словами Снігуряк, чоловік померлої нещодавно повернувся з Італії, а в неї піднялась температура до 37 градусів, після чого її госпіталізували з підозрою на COVID-19.

Як раніше повідомляв УНІАН, у Чернівцях 16 березня в інфекційному відділенні обласної лікарні померла 33-річна жінка, яка перебувала на стаціонарному лікуванні з підозрою на коронавірус. Її госпіталізували до медзакладу 14 березня.

17 березня Центр громадського здоров’я підтвердив, що жінка була інфікована коронавірусом.