Очільник МОЗу вкотре закликав українців залишатись вдома / фото УНІАН

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявляє, що світська влада не може втручатись у справи церкви, але закликає українців в умовах пандемії COVID-19 на Великодні свята залишатись вдома.

Про це йдеться у відеозверненні міністра, розміщеному у Facebook.

Читайте такожВихідні на Великдень 2020: скільки днів будуть відпочивати українці

Відео дня

«Залишилось кілька днів до святкування Великодня. Я розумію, що для багатьох це довгоочікуваний день. Навіть під час карантину це залишається незмінним», - зауважив Степанов.

За словами міністра, зі свого боку уряд забезпечив просту доставку через «Укрпошту» вже освячених Великодніх пасок. Влада домовилась про онлайн- і телетрансляцію церковних служінь.

«Ми не можемо втручатись у справи церкви, але можемо просити вас залишатись вдома, навіть у свято. Ми змушені на деякий час бути роз’єднаними фізично, але не духовно. Молитва, родина, любов до близьких, віра - те, чого ніхто й ніщо не може позбавити», - наголосив він.

За словами Степанова, на момент запису відеозвернення відомо, що через коронавірус в Україні 1 тис. 248 осіб проведуть свято в лікарнях, а 98 осіб вже ніколи не зможуть відсвяткувати Великдень.

«Я знаю, що якими б різними ми не були, у нас усіх є одне спільне бажання - щоб ці цифри скоріше почали зменшуватись. Та ми можемо зробити це тільки разом. Просто залишайтеся вдома. Не тому що МОЗ рекомендує чи лікарі просять, а заради себе, заради своїх близьких і найрідніших. Бережіть себе та будьте здорові!», - наголосив Степанов.

Як повідомляв УНІАН, в Україні на ранок 15 квітня зафіксовано 3 тис. 764 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 108 летальних, 143 пацієнти одужали. За добу зареєстровано 392 нові випадки.

Президент Володимир Зеленський та МОЗ неодноразово закликали українців залишатися вдома на Великдень і дотримуватись режиму карантину під час свят через пандемію коронавірусу.