Сенцов и Кольченко / twitter.com/antony_mon

"На цю версію працює те, що кримінальну справу за фактом підпалу було відкрито тільки за десять днів після самого факту підпалу за статтею 167 – це зумисне пошкодження або знищення майна і було перекваліфіковано за статтею «теракт» тільки 13 березня після затримання і отримання потрібних свідчень від Афанасьєва та Чірнія", - цитує Кольченка Громадське ТБ.

"Що стосується формулювання слідства та обвинувачення – вона взагалі чудова: «здійснив участь у підпалі з метою дестабілізації органів влади республіки Крим і впливу на ухвалення рішення органами влади Російської Федерації про вихід республіки Крим з її складу». Якщо виходити з логіки слідства-обвинувачення то виходить, що якщо користуватися контрацептивами, то це з метою дестабілізації демократичної обстановки в країні і самої обороноздатності країни в цілому… І список таких формулювань можна продовжувати до безкінечності", - повідомив він.

Читайте такожСвоє рішення по справі Сенцова-Кольченко суд оголосить 25 серпня

Також, обвинувачуваний зупинився на питанні про використання погроз та катувань співробітниками ФСБ стосовно Сенцова та Афанасьєва. "При цьому достатньо цікаво – люди, які використовують такі методи для отримання свідчень не соромляться звинувачувати у тероризмі нас", - зазначив Кольченко.

"Болотний процес, Алєксєя Сутугіна, Романова, наш процес, процес над Надією Савченко – все це з метою продовжити термін цього режиму. Але кидаючи нас до тюрем, цей режим тільки наближає свій кінець. І ті люди, які ще вчора вірили в закон та порядок, сьогодні, спостерігаючи за подібними процесами втрачають цю віру, а завтра чи післязавтра, ті люди, які входять у ті самі 86%, зметуть цей авторитарний режим", - наголосив Кольченко.

Читайте такожРосійський суд готує Савченко обвинувальний вирок про 25 років тюрми – адвокат

Обвинувачений також відзначив сміливий вчинок Афанасьєва, який відмовився свідчити проти Кольченка та Сенцова у суді.

Як повідомляв УНІАН раніше, обвинувачений в тероризмі український режисер Олег Сенцов у своєму останньому слові заявив про те, що не буде ні про що просити суд і процитував письменника Михайла Булгакова.