Фото УНИАН

Всього в списку присутні 112 країн, які аналітики розташували від найбільш до найменш дешевих на підставі чотирьох ключових показників (купівельної спроможності при середній зарплаті в країні, індексу оренди, продовольчого індексу та індексу споживчих цін) і даних на підставі бази цін, передає DT.UA.

Читайте такожВідень визнано найкращим містом світу за рівнем життя, Київ на 176 місці

Серед 50 найдешевших країн для життя, ціна на оренду, щонайменше, на 70% нижча, ніж у Нью-Йорку. Продукти дешевші мінімум на 40%, а споживчі товари і послуги коштують мінімум на 30% менше.

Відео дня

Так, найдешевшою для життя країною стала ПАР. Друге місце займає Індія, третє – Косово. У топ-10 увійшли також Саудівська Аравія, Казахстан, Замбія, Оман, Парагвай, Чехія і Македонія. Польща в рейтингу знаходиться на 12 місці, Молдова – на 15, Угорщина – 38. Росія зайняла 39-у позицію. У десятці найдорожчих для життя країн названі Бермуди, Багами, Гонконг, Швейцарія, Гана, Норвегія, Ісландія, Кувейт, Японія, Сінгапур і Монголія.

Раніше Київ опустився на останнє місце в світовому рейтингу міст за вартістю життя, складеному швейцарським банком UBS за 2015 рік. Найдорожчим містом знову визнаний Цюріх.

GoRankingRates