REUTERS

Про це повідомляють організатори на сторінці у Facebook.

Акція пройде з 19:00 до 22:00, і буде включати написання листів політв'язням та кінопоказ фільму «Зниклий безвісти», заснованого на реальній історії американського журналіста Чарльза Хормана, зниклого в Чилі після приходу до влади диктатора Аугусто Піночета.

Читайте такожАдвокат розповіла, коли Росія може передати українських політв'язнів

Відео дня

«У російських в'язницях далеко від дому продовжують сидіти Олег Сенцов, Олександр Кольченко та Геннадій Афанасьєв. І незважаючи на недавню новину про підготовку документів на їхню екстрадицію, ще занадто рано говорити про те, що їх повернуть додому. Швидше, навпаки, у зв'язку з останніми новинами варто не забувати про кримських політв'язнів, продовжувати висвітлювати інформацію щодо їхніх справ, і надавати їм підтримку», - йдеться в повідомленні.

Під час акції буде доступна інформація для бажаючих надати матеріальну підтримку сім'ям і близьким засуджених.

Читайте такожРосія офіційно визнала Сенцова і Кольченка громадянами України

Як повідомляв УНІАН, українського режисера Сенцова і активіста Кольченка затримали співробітники ФСБ в Криму навесні 2014 року. Їх етапували в Росію, де судили за сфабрикованим звинуваченням в організації терактів і підпалів офісів партій на півострові. Обидва провину не визнали.

В грудні 2014 року в російській Генпрокуратурі РФ заявили, що Сенцов і Кольченко є громадянами РФ, оскільки після анексії півострова вони не висловлювали бажання зберегти інше громадянство.

Російський суд 25 серпня 2015 року оголосив вирок Сенцову і Кольченка, засудивши їх до 20 і 10 років ув'язнення відповідно.

Міністерство юстиції України звернулося із запитом до Росії про передачу Сенцова і Кольченка як громадян України.

Пізніше стало відомо, що Мін'юст РФ доручив підготувати документи для передачі Україні Сенцова, Кольценка і ще 2 політв'язнів.