Фото Андрей Колисниченко, Александр Гиманов

Про це повідомляє Управління зв'язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

У повідомленні зазначається, що Генпрокуратурою спільно з Державною фіскальною службою проводиться спецоперація щодо організованого злочинного угруповання вихідців із Південно-Східної Азії, яка діяла на території Одеси.

«Генеральною прокуратурою України під високопрофесійним захистом співробітників Управління активних заходів головного оперативного управління ДФС проведено спецоперацію щодо організованого злочинного угруповання вихідців із Південно-Східної Азії, що діяла на території Одеси», - заявили в Генпрокуратурі.

Відео дня

Зазначається, що угруповання спеціалізувалося на скоєнні широкого спектру злочинної діяльності: нелегальні фінансові операції, обмін валюти, фальшивомонетництво, контрабанда підакцизних товарів (алкоголю та сигарет), делікатесних продуктів (ікри), незаконне переміщення вогнепальної зброї та наркотичних засобів, а також підроблення документів.

Читайте такожОбурені обшуками в квартирах в'єтнамці пікетували Одеську ОДА (відео)

Як стверджують у Генпрокуратурі, за результатами комплексу проведених заходів із незаконного обігу вилучено національну та іноземну валюту, заготовки підроблених банкнот номіналом по 100 дол. і євро, обладнання для рахування грошей, детектори банкнот, 2 автомати системи «Калашников», пістолет і набої до нього, гладкоствольну напівавтоматичну зброю, близько 0,5 кг сильнодіючого наркотичного засобу, який, за попередніми оцінками, є героїном. Крім того, вилучено велику кількість чорнової бухгалтерії про обіг багатомільйонних сум валюти, торгівлі тютюновими та алкогольними виробами, зміст якої наразі аналізується, а також підроблені техпаспорти на автомобілі тощо

«При здійсненні слідчих дій представниками в'єтнамської діаспори чинився активний фізичний опір із заподіянням тілесних ушкоджень правоохоронцям і пошкодженням службового автотранспорту. Нападників локалізували професійними діями підрозділу «фіззахисту» Державної фіскальної служби України», - заявили в прес-службі.

Наразі здійснюється комплекс заходів щодо встановлення кола учасників злочинного угруповання, ведеться збір доказів їхньої провини. Для цього проводяться слідчі та негласні слідчі розшукові дії, призначаються експертизи, допитуються свідки, потерпілі тощо.

Читайте такожУ в'єтнамському кварталі Одеси в ході рейду між бійцями "Альфи" і мігрантами відбулися зіткнення (фото, відео)

Як повідомляв УНІАН, сьогодні в Одесі представники в'єтнамської громади пікетували будівлю прокуратури Одеської області, вимагаючи захистити їх права.

23 травня поліція почала перевірку обставин масового порушення громадського порядку під час обшуків у житловому комплексі «Лотос» В'єтнамського земляцтва. В обласному главку Нацполіції зазначили, що до відділу поліції надійшло повідомлення про те, що працівникам прокуратури, які здійснюють оперативні дії в багатоповерховому будинку на вулиці Грушевського, заважають невідомі.

Між правоохоронцями та мешканцями стався конфлікт: мешканці намагалися протидіяти силовикам. Останні застосували табельну зброю, мешканці намагалися перекрити дорогу їхнім автомобілям, а також кидали каміння. Як стверджують мешканці «Лотоса», «невідомі у масках вривалися до їхніх квартир, відібрали всі гроші та цінні речі».

У січні СБУ вже проводила обшуки в житловому комплексі В'єтнамського земляцтва «Лотос». Як розповіли журналістам мешканці «Лотоса», люди в камуфляжному одязі обшукали низку квартир і нібито «відібрали гроші».