геннадий афанасьев / svoboda.org

Як передає кореспондент УНІАН, про це Луценко сказав сьогодні на брифінгу у Києві, відповідаючи на питання щодо можливого обміну.

«Коли на кону стоїть доля наших в’язнів, я би не хотів жодним словом порушити ймовірні домовленості. Шляхи є різні, в тому числі і на стадії досудового і судового слідства, і на стадії засудження. Можна вирішувати питання, якщо є політичні домовленості, я не є їхнім учасником і не хотів би їх порушувати», - зазначив він.

«Я не хотів би коментувати теми із можливим обміном наших військовополонених або заручників, котрі знаходяться в руках терористів або їхніх «натхненників» у Кремлі, це завжди дуже тонка матерія, якою можуть скористатися недруги», - додав Луценко.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, в Одесі Малиновський райсуд розглядає справу про масові заворушення в місті 2 травня 2014 року, в результаті яких загинула велика кількість людей. На лаві підсудних – 20 обвинувачених, у тому числі двоє росіян Мефьодов і Сакауов.

Читайте такожУкраїнські політв'язні Афанасьєв і Солошенко попросили Путіна про помилування

Афанасьєва засуджено в РФ до 7 років ув’язнення в колонії суворого режиму за обвинуваченням у тероризмі, 73-річного Солошенка - до 6 років ув'язнення за обвинуваченням у спробах придбати вироби для відновлення засобів ППО в Україні.

10 червня голова Служби безпеки України Василь Грицак заявив про підготовчу роботу для обміну засуджених у РФ Солошенка і Афанасьєва.