facebook.com/karp.dmitriy

Про це повідомив глава ГУ Нацполіції Києва Андрій Крищенко, передає 112 Україна.

Крищенко повідомив, що за цими фактами порушено кримінальну справу.

"Сталося кілька сутичок з правоохоронцями як під час протистояння, так і коли вивозили близько 1:00 у СІЗО осіб, взятих під варту. В результаті цих зіткнень по допомогу звернулося від отруєння газом 15 військовослужбовців Національної гвардії та 12 працівників Нацполіції. Газ, палиці, палиці, каміння кидали протестувальники. Поліція та Нацгвардія газ не застосовували. З місця події вилучено кілька порожніх балончиків від газу "Кобра", який не є штатним спецзасобом ні поліції, ні Нацгвардії. Порушено кримінальну справу за статтею "опір працівникові поліції і правоохоронного органу. Сьогодні буде проводитися розслідування. Будемо давати правову оцінку діям тих осіб, які брали участь", - зазначив глава столичної поліції.

Відео дня

Читайте такожПід Оболонським райсудом Києва знову сталася бійка між прихильниками "торнадівців" та правоохоронцями

Станом на вранці середи ситуація під судом спокійна, працівники комунальних служб наводять порядок.

"Від самого ранку під стінами суду панує тиша. Немає кордону з правоохоронців, немає тут і мітингувальників. Вранці тут було дуже брудно, з 6:30 тут почали прибирати, прибирали пляшки з водою, камені, вимивають асфальт білого кольору, тут вчора кидали пакети з борошном. Тут також залишилися шини. Працівники суду поставили їх так, щоб вони не заважали", - наголошується в повідомленні.

Зазначимо, що засідання суду по справі бійців "Торнадо" відбудеться сьогодні об 11:30.

Раніше УНІАН повідомляв, що представники добровольчих батальйонів заблокували приміщення Оболонського районного суду Києва, де проходить засідання у справі колишнього бійця батальйону "Торнадо" Миколи Цукура. Відбулися зіткнення прихильників "торнадівців" з правоохоронцями.