фото: УНІАН

Про це на своїй сторінці у Facebook написав президент України Петро Порошенко.

"Доручив міністру внутрішніх справ Арсену Авакову відправити два українських літака АН-32 для гасіння пожежі навколо Хайфи в Ізраїлі", - йдеться в повідомленні.

Читайте такожМасштабні пожежі в Ізраїлі: підпали розглядатимуть як спосіб терору (відео)

Відео дня

У свою чергу, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман написав, що літаки вилетять негайно у відповідь на ноту Ізраїлю.

"Ми готові негайно надати допомогу Ізраїлю - 2 літаки СНС негайно вилетять в Ізраїль для допомоги у ліквідації пожеж. Відправка літаків є узгодженим рішенням Президента і Уряду у відповідь на ноту Ізраїлю", - зазначив голова уряду.

Читайте такожВ Ізраїлі третю добу вирують лісові пожежі, сотні людей евакуйовані (фоторепортаж, відео)

Також про відправку двох пожежних літаків написав міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

"Україна надасть допомогу Ізраїлю, згідно указу Президента і рішенням уряду. МВС негайно направить два літака СНС Ан-32 для допомоги в подоланні пожеж, що вирують в Ізраїлі", - повідомив міністр.

Як повідомляв УНІАН, понад 60 тисяч людей евакуювали через лісову пожежу, яка вирує в околицях Хайфи в Ізраїлі.

Пожежа в околицях Хайфи розпочався відразу в п'яти місцях. Спершу горів ліс, що оточує місто, а через кілька годин вогонь перекинувся на міські будівлі. Поліцейські припустили, що може йтися про підпали, проте вони сумніваються, що це була організована атака. «Цілком ймовірно, що в деяких випадках підпалу є націоналістичний мотив», - сказав представник поліції. Кількох людей заарештували.