Патріарх Московський і всієї Русі КИРИЛ заявляє, що перебування в Києві справило на нього «сильне враження».

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав сьогодні журналістам в аеропорту Донецька на міні-брифінгу. Його супроводжували духовні особи, а також лідер Партії регіонів Віктор ЯНУКОВИЧ.

«Перебування в Києві справило на мене сильне враження, - сказав Патріарх. - По-перше, це зустріч з благочестивим українським народом, народом, який зберігає свою віру, який проніс її через тисячоліття непростої історії і, звичайно, останні десятиліття теж не були відмічені сприятливими обставинами».

Відео дня

Він зазначив, що відчув в українському народі силу віри, і це благотворно позначилося на його враженнях від перебування в Україні. «Тому особливо відчуваєш силу віри, силу переконання людей, і ось цей настрій такий гарячий, сильний, він, звичайно, має благотворний вплив, я думаю, на будь-яку людину», - сказав КИРИЛ.

Водночас, він наголосив, що «з особливим відчуттям» відвідує зараз Донецьку землю. І пояснив: «Тому що ця земля православна, земля, на якій живе і трудиться благочестивий, працелюбний народ».

Патріарх зазначив, що Донецький регіон багатий своїми храмами: «Тут монастирі, храми. Монастирі, які піднялися з руїн, що свідчить про віру людей, тому що храми відновлюються і будуються тоді, коли в них є потреба».

КИРИЛ сказав, що жоден храм не може бути побудований «лише за бажанням якогось начальника». «Якщо навіть комусь хочеться, але немає віри у людей, то такі храми порожні стоять, а тут - переповнені храми, тут відроджується православна церква», - сказав Патріарх.