Білоруська сторона розраховує в понеділок рано вранці домовитися на переговорах в Москві щодо оплати за постачання російського газу, повідомляє ІТАР-ТАРС.

Для цього в російську столицю вирушила делегація на чолі із заступником міністра економіки Анатолієм Філоновим. До її складу входять також представники керівництва Міненерго країни і ВАТ «Белтрансгаз».

Як повідомив перед від`їздом делегації перший заступник міністра енергетики Білорусії Едуард Товпенець, білорусько-російські переговори, що відбулися у суботу, в Санкт-Петербурзі не дали результатів. За його словами, «сторони обговорювали на них п`ять питань - результатів немає».

Відео дня

Тому, додав Товпенець, була досягнута домовленість, що білоруська делегація знову приїде «для уточнення різних питань, зокрема щодо націнок «Белтрансгазу», щодо транзиту тощо».

Білорусія, пояснює інформагентство, цього року в односторонньому порядку ухвалила платити за одержаний з Росії газ за торішньою ціною, яка нижче передбаченої контрактом. У результаті утворилася заборгованість білоруської сторони перед «Газпромом» у розмірі $192 млн. «Газпром» зажадав від «Белтрансгазу» погасити цю заборгованість до 21 червня. Інакше у понеділок з 10.00 за московським часом, відповідно до контракту, будуть введені обмеження на постачання газу до Білорусії.