Існує вірогідність, що скасування податкової міліції призведе до ускладнення розслідувань податкових злочинів.

Таку думку УНІАН висловив адвокат, партнер ЮФ "Ілляшев та Партнери" Максим КОПЕЙЧИКОВ, коментуючи зареєстрований у парламенті законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо вдосконалення системи правоохоронних органів із метою покращення інвестиційного клімату в державі)», яким скасовується податкова міліція, а її повноваження передаються відповідним підрозділам органів внутрішніх справ.

«Слід враховувати, що податкові міліціонери часто більш професійні, ніж співробітники МВС, і якщо частина професіоналів піде, не бажаючи з тих або інших причин працювати в системі МВС, податкові злочини буде розслідувати важче», - зазначив М.КОПЕЙЧИКОВ.

Відео дня

За його словами, в даному питанні йдеться про розділення центрів ухвалення рішень, що може бути на руку підприємцям. Зокрема, якщо рішення про порушення кримінальної справи ухвалюватиметься не податковою міліцією, підпорядкованою Державній податковій адміністрації, а незалежним від ДПАУ органом.

Як повідомляв УНІАН, група народних депутатів внесла до Верховної Ради законопроект, яким пропонується скасувати податкову міліцію, а її повноваження передати відповідним підрозділам органів внутрішніх справ.

Текст проекту закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо вдосконалення системи правоохоронних органів із метою покращення інвестиційного клімату в державі)» №6664 від 6 липня 2010 року зареєстровано на офіційному сайті парламенту.

Як зазначається в записці пояснення до документа, з численних скарг і звернень громадян виходить, що податкова міліція фактично дискредитує владу: грубо й систематично порушує права та інтереси громадян, заважає підприємницькій діяльності й замішана в корупції.