У Національному історичному архітектурному заповіднику "Чернігів Стародавній" з 14 до 17 жовтня у рамках проекту «Мистецтво підтримує мистецтво» пройде виставка-показ унікальних витворів сучасного православного ювелірного мистецтва.

Як повідомили УНІАН у добродійній організації «Слов`янський фонд», виставка у Чернігові відкриє цикл виставок-турне, які пройдуть у Москві, Санкт-Петербурзі, Мілані, Парижі, Лондоні, Нью-Йорку, Києві і будуть присвячені творчості великого ювеліра XIX-XX століть Карла Фаберже в проекті «Фаберже православний».

Ідею проведення виставки підтримало керівництво Чернігова і Чернігівської області, організаторами виставки виступили Національний історичний архітектурний заповідник «Чернігів Стародавній», Класичний ювелірний дім «Лобортас».

Відео дня

На виставці будуть представлені роботи ювелірного дому «Лобортас», серед яких мала лампада для благодатного вогню – прообраз лампади, в якій традиційно доставляється Святий вогонь з Єрусалиму до Києво-Печерської Лаври. Також «Лобортас» представить дорогоцінні предмети і прикраси, створені на основі найдавніших традицій і сучасних досягнень ювелірного мистецтва.

Серед експонатів відвідувачі зможуть побачити роботи, які одержали престижні нагороди і дипломи міжнародних виставок, а також роботи з приватних колекцій світських і духовних осіб.

Також у рамках виставки добродійна організація «Слов`янський фонд» представить унікальний проект «Парк Київська Русь» - Центр культури та історії Київської Русі. Метою проекту є відображення культурного і архітектурного образу Дитинця Києва V-XIII століть і атмосфери Київської Русі з максимальною історичною достовірністю.

Додаткова інформація на сайтах: http://naiz2.at.ua, www.lobortas.com і www.parkkyivrus.com