Прокуратура Запорізької області передала до суду кримінальну справу злочинної організації рейдерів, які заволоділи майном підприємств на суму понад 36 млн. грн.

Як повідомили УНІАН у прес-службі прокуратури Запорізької області, 7 учасникам злочинної організації інкримінується здійснення за допомогою незаконних рішень третейського суду рейдерських захоплень державного підприємства "Запорізький авторемонтний завод", ВАТ "Мелітопольський пивоварний завод" і ряду інших великих підприємств з метою незаконного заволодіння об`єктами нерухомості.

Так само під час слідства, що проводилося слідчим управлінням ГУМВС України у Запорізькій області, встановлено, що протягом 2008-2009 років члени даної організації рейдерів, шляхом використання підконтрольних їх організатору суддів третейського суду і підприємств на підставі незаконних судових рішень намагалися шахрайським шляхом заволодіти грошовими коштами банків "УкрСиббанк", "Кредитпромбанк", "МетаБанк".

Відео дня

"Приводами для звернення співучасників до суду від імені відповідних суб`єктів підприємництва стали нібито заподіяні їм збитки за надуманими підставами - нероз`яснення банками тарифів на обслуговування відкритих рахунків, насправді не мало місця. Завдяки вжитим органами міліції і прокуратури заходам не допущено завдання збитків на суму більш як 16 мільйонів гривень, оскільки злочинні дії співучасників не були доведені до кінця у результаті запобіжних заходів правоохоронних органів області", - розповіли к прес-службі прокуратури.

На сьогодні дії членів організації рейдерів кваліфіковані, як скоєння злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255, ч. 4 ст. 190, ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 205, ч. 3 ст. 209, ч. 2, 3 ст. 358, ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу України - "Створення злочинної організації", "Шахрайство в особливо великих розмірах", "Фіктивне підприємництво", "Легалізація коштів, одержаних злочинним шляхом", "Підробка документів, печаток і бланків і використання явно підроблених документів", а також "Службова фальсифікація".

"Заподіяний даними злочинами збиток перевищив 36 мільйонів гривень, з метою відшкодування якого вилучено і заарештовано майно рейдерів на суму понад 36 мільйонів гривень", - повідомили в прокуратурі.