У Херсонській області Голопристанський районний суд засудив 28-річного жителя райцентру Гола Пристань до довічного ув‘язнення за згвалтування і вбивство 6-річної школярки.

Як повідомили кореспонденту УНІАН у Секторі громадських зв`язків Управління МВС у Херсонській області, вбивство першокласниці було скоєно у вересні 2011 року.

Дівчинка гралася з іншими дітьми, і біля двору побачила незнайомого чоловіка, який попросив показати йому вихід до лісу. Дитина відправилася з незнайомцем, і зникла. Пізніше місцеві жителі нібито бачили, що незнайомець ніс дівчинку уздовж лісу на руках.

Відео дня

Труп школярки знайшли місцеві жителі неподалік від села. Злочинець присипав його сміттям. За висновком експертизи, дівчинку задушили, а перед цим згвалтували.

Під час відтворення подій у рамках слідства жителі села, в якому жила загибла дівчинка, ледь не влаштували самосуд над злочинцем. Тому його охороняли бійці спецпідрозділу «Беркут». На злочинця наділи каску і бронежилет, оскільки в його бік люди кидали каміння

У ході слідства стало відомо, що першокласниця - не перша жертва чоловіка. Три роки тому його було засуджено до двох років ув‘язнення за розбещення рідної племінниці.

Через резонансність справи судові засідання були закритими, і завершилися у короткий термін. Підсудний поводився спокійно, у своєму останньому слові він хоча і вибачився перед рідними убитої дівчинки, але явних ознак розкаяння або жалю не проявив.

Окрім довічного терміну, суд ухвалив стягнути з підсудного на користь матері загиблої дитини відшкодування матеріальної і моральної шкоди у сумі понад 500 тис. грн.