Три станції київського метро у напрямку масиву Теремки заплановано відкрити наприкінці 2008 року.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Київської міської державної адміністрації, за дорученням мера Києва Леоніда ЧЕРНОВЕЦЬКОГО, профільні міські служби прискорили будівництво столичної підземки до масиву Теремки. На облаштування дільниці Куренівсько-Червоноармійської лінії київського метрополітену від станції «Либідська» до станції «Виставковий центр» уже освоєно 232,410 млн. грн., в тому числі за 2007 рік – 92,77 млн. грн.

За інформацією першого заступника голови КМДА Дениса БАССА, роботи тривають дуже інтенсивно. Для їх прискорення ВАТ "Метробуд" навіть планує закупити в жовтні ще один тунелепрохідний комплекс. Після завершення будівництва обов’язково буде відновлено благоустрій території та паркової зони, асфальтове покриття проїжджих частин та покриття тротуарів (їх замінять фігурними елементами).

Відео дня

Пуск першої черги з відкриттям трьох зупинкових комплексів відбудеться вже в грудні наступного року. Спорудження станцій "Деміївська", "Голосіївська" та "Васильківська", які матимуть пропускну спроможність майже 34 тис. осіб на годину, дасть змогу значно розвантажити станцію «Либідська» і запобігти великому скупченню пасажирів у «години пік». Другу чергу – до Виставкового центру – завершать до 2011 року.

Загальна вартість проекту – 2,1 млрд. грн. Тому, як при будівництві й інших соціально важливих об’єктів, до розбудови столичної підземки та дорожньо-транспортної мережі максимально залучаються інвестиції. Як запевняють фахівці, роботи буде завершено своєчасно, оскільки до них долучено додаткових спеціалістів, техніку та виділено належну суму коштів.