Працівники одеського ринку "7 кілометр" ініціюватимуть референдум про довіру одеському міському голові Едуарду ГУРВІЦУ. Вони мотивують це "рейдерською атакою" на своє підприємство, в якій обвинувачують мера.

Як передає ЛігаБізнесІнформ, сьогодні в Одесі, на території ринку "7 кілометр", більше відомого як ТОВ "Промтоварний ринок", відбувся мітинг. Захід був організований ініціативною групою підприємців ринку і Асоціацією працедавців півдня України. За словами президента Асоціації Юрія БОРЩЕНКА, участь в мітингу взяло понад 5 тис. людей.

Під час мітингу підприємці висловили різке обурення рішенням Господарського суду Одеси, що призначив фінансову і будівельну експертизи ринку. Це було зроблено в рамках судових позовів до ТОВ "Промтоварний ринок" з боку одеської міської ради. У своїх позовах влада міста вимагає передати їй частину майна підприємства і виплатити майже 500 млн. гривень компенсації. Адвокати ТОВ "Промтоварний ринок" вважають це "рейдерською атакою".

Відео дня

Під час мітингу були ухвалені наступні рішення. По-перше, 5-го жовтня підприємці пікетуватимуть сесію Одеської міськради. Під час пікету кожному депутату буде вручено звернення від працівників "7 кілометра", а лідерам всіх фракцій – понад 11 тис. підписів, поставлених під цим зверненням. По-друге, пікетувальники вимагатимуть від депутатів заслухати виконком міської ради на предмет правочинності поданого позову. За словами Ю.БОРЩЕНКА, деякі депутати дізналися про те, що вони судяться з ринком, тільки із засобів масової інформації.

Нарешті, учасники мітингу заявили про намір зареєструвати ініціативну групу, що займеться "підготовкою референдуму про довіру до одеського міського голови Е.ГУРВІЦА, який заявив, що подача позову – його особиста ініціатива".