У наступному році Укрзалізниця купить нові вагони, фото ТСН

Як повідомили УНІАН у Державній адміністрації залізничного транспорту України («Укрзалізниця»), ці показники закладені у зведений фінансовий план залізниць України на 2012 рік, затверджений Кабінетом міністрів України 3 вересня 2012 року. За зведеним фінпланом, пріоритетним напрямом інвестиційної діяльності є оновлення залізничного рухомого складу.

Зокрема, на придбання нового і модернізацію існуючого парку буде спрямовано 6 млрд грн, або 42,8% від загального обсягу капітальних інвестицій.

Крім того, фінансовим планом передбачається, що залізниці залучать кредитні кошти на суму 8,4 млрд грн.

Відео дня

Кошти будуть направлені на впровадження швидкісного руху на ділянці Гребінка-Полтава-Красноград-Харків-Лозова, будівництво Бескидського тунелю, розширення металевих мостів по ст. Севастополь, будівництво двоколійних вставок на напрямку Гребінка-Полтава, будівництво міжрегіонального центру технічного обслуговування міжрегіональних поїздів (комплекс ТПС ст. Дарниця), реконструкція ремонтно-екіпірувального депо Харківської дільниці для технічного обслуговування регіональних поїздів, на модернізацію колії та рухомого складу тощо.

За рахунок коштів державного бюджету та місцевого бюджету міста Києва передбачається завершення будівництва залізнично-автомобільного переходу через річку Дніпро у місті Києві на суму 398,0 млн грн та придбання 2 одиниць міжрегіональних поїздів вітчизняного виробництва ПАТ „Крюківський вагонобудівний завод” на суму 400 млн грн.

Як повідомляв УНІАН, фінплан залізниць на 2012 рік передбачає чистий прибуток 2012 року у розмірі 496,4 млн. грн, збиток від пасажирських перевезень - 7,2 млрд грн.

Загальна сума доходів залізниць від звичайної діяльності у 2012 році становитиме 57,2 млрд грн. Витратна частина фінансового плану з урахуванням податку на прибуток від звичайної діяльності становить 56,7 млрд грн.

Нагадаємо, чистий прибуток українських залізниць за підсумками 2011 року збільшився на 11,3% порівняно з 2010 роком - до 706,4 млн грн.

Загальні надходження податків усіх рівнів від залізниць становили у 2011 році 12,6 млрд грн.