Прокуратура проверила школы. Фото http://www.fotokanal.com

Як повідомили УНІАН у прес-службі прокуратури Київської області, зокрема, в одній із шкіл Білоцерківського району працює вчитель, який раніше був засуджений за перевищення службових повноважень та підроблення документів. В навчальних закладах Ставищанського району працюють два вчителі, які були засуджені: один за злочин, пов'язаний з незаконним обігом наркотичних засобів, інший - за службову недбалість.

Крім того, встановлені численні факти притягнення педагогічних працівників до адміністративної відповідальності. Зокрема, працівники освіти розпивали спиртні напої в громадських місцях з неповнолітніми, вчиняли хуліганські дії, насильство в сім’ї.

Допуск до педагогічної діяльності таких осіб, суперечить основним принципам освіти та грубо порушує права учнів на належне виховання у дусі миру, терпимості, гуманності.

Відео дня

Вказані порушення законодавства можуть призвести до загрози життя та здоров’я дітей, неналежного рівня освіти та, саме головне, до неналежного виховання дітей.

Прокуратурою області внесено подання з вимогою усунути виявлені порушення та притягнути до відповідальності керівників головного управління освіти і науки, які допустили до педагогічної діяльності таких працівників, та поставлено питання щодо перебування їх на посадах.