Микола Азаров

Уряд України планує забезпечити обладнання основних транзитних магістралей системами автоматичного вантажного контролю до кінця 2014 року.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив прем'єр-міністр Микола Азаров у ході ознайомлення з роботою системи автоматичного вантажного контролю, яка тестується на трасі Київ — Чоп.

«Ми намітили обладнати основні транзитні магістралі протягом 2013-2014 років цілим комплексом засобів, перш за все системами зважування (автомобілів — УНІАН)», - сказав Азаров.

Відео дня

Він також зазначив, що за результатами роботи системи в тестовому режимі видно, що 80% вантажних автомобілів їдуть із перевищенням допустимого навантаження на вісь.

«На превеликий жаль, ми за ці 20 років так і не налагодили нормальний контроль за станом своїх доріг», - сказав прем'єр.

Він також підкреслив, що необхідно закріпити законом сплату коштів за перевищення допустимої ваги автомобілів до дорожнього фонду.

Як повідомляв УНІАН, у ході спілкування з користувачами мережі Facebook Азаров сказав, що системи контролю ваги автомобілів буде встановлено на всіх транзитних трасах України. Він зазначив, що ці системи працюють в автоматичному режимі й дозволяють не лише зміряти вагу автомобіля, але й зафіксувати номер реєстрації автомобіля та зробити його фотографію.

У березні 2013 року Азаров заявив, що вважає за необхідне обмежити рух великовантажного транспорту автомагістралями країни, щоб дороги менше руйнувалися.