Арсений Яценюк  поручил создать базу для переселенцев / фото УНИАН

За словами прем'єра, владі треба прийняти довгострокову стратегію, оскільки все, що робилося до цього, було тимчасовим і стосувалося переселенців з Криму. «Зараз стало зрозумілим, що питання не вирішиться в короткостроковій перспективі. Тому давайте в терміновому порядку зробимо єдину базу даних, щоб людина могла отримати інформацію про те, в якому регіоні для неї є тимчасове житло, можливість віддати дітей в школу, отримати роботу», - сказав Арсеній Яценюк, наголосивши, що люди повинні в онлайн режимі отримати необхідну інформацію.

Читайте такожВ Україні кількість внутрішніх мігрантів перевищила 10 тисяч осіб - ООН

Також, за його словами, важливо оприлюднити інформацію по кожній області, необхідно залучити місцеві муніципалітети до допомоги переселенцям та тримати це питання на щоденному контролі.

Відео дня

Читайте такожХмельниччина прийняла мешканців дитбудинку сімейного типу з окупованого Криму

Як повідомляв УНІАН, Росія в березні анексувала Крим, і дестабілізувала обстановку на сході України, направляючи туди озброєних терористів, в зв'язку з чим 15 квітня в Донецькій і Луганській областях почалася антитерористична операція. 4 червня перший віце-прем'єр Віталій Ярема повідомив, що для біженців з «критичних» областей підготовлено понад 30 тис. місць для тимчасового проживання - найбільше - в Черкаській області. Він відзначив, що лише за останній тиждень близько 15 тис. людей покинули територію Донецької області. За його словами, сформовано банк даних місць, куди можуть переселятися людиз небезпечних регіонів.