Біля Чонгару пройшла акція за єдність України / фото УНІАН

В заході зокрема взяли участь голова Херсонської обласної держадміністрації Юрій Одарченко, голова Генічеської районної держадміністрації Сергій Коржевой, президент Єврейського форуму України Аркадій Монастирський, голова Генічеського регіонального меджлісу кримських татар Аслан Алієв, керівники та активісти Асамблеї національностей України.

Читайте такожПорошенко: Оновлена Конституція сформує сучасну політичну націю

Учасники мітингу тримали в руках українські національні прапори, плакати з гаслами та транспаранти з державною символікою. В ході акції учасники заявили, що згідно з Конституцією Крим є невід'ємною частиною України та українська спільнота не визнає анексію автономії. Учасники мітингу звернулись до міжнародних інстанцій, іноземних країн та керівництва України щодо необхідності правового регулювання ситуації, яка склалася як на півострові, так і на сході країни.

Відео дня

Учасники акції заявили, що національності, які проживають в Україні, не визнають включення Криму та Севастополя до складу Росії, засуджують сепаратистські прояви на Донбасі, і бажають жити в "єдиній Україні".