Фото УНІАН

Як передає кореспондент УНІАН, про це міністр сказав під час брифінгу, говорячи про студентів, які тимчасово залишили територію Донбасу та перебувають у інших регіонах України.

“Ми не переводимо усіх організовано. Ми не даємо преференцій по переведенню студентам з Донбасу, так як, наприклад, ми даємо преференції уже згідно із законами, які прийняті, студентам і абітурієнтам з Криму”, - сказав міністр.

Відео дня

Читайте такожУ Донецьку виші планують розпочати новий навчальний рік 29 вересня - ОДА

Натомість, відзначив він, студентам повідомляють, що вони можуть переводитися до інших вишів в установленому порядку, як будь-хто в будь-який час.

В той же час, повідомив Квіт, сьогодні було ухвалено рішення про те, що дозволено буде, можливо терміном на перший семестр, абітурієнтам, які з родинами опинилися за межами Донбасу, влаштовуватись на навчання до тих вишів, які знаходяться в їхньому регіоні перебування.

Читайте такожМОН прогнозує вкрай проблемне розселення студентів у гуртожитках Києва цього року

“Вони зможуть там вчитися. Фактично це буде статус, умовно кажучи, вільного слухача”, - сказав міністр і додав, що студенти одержать довідки про своє навчання там.

Відповідаючи на питання щодо того, про яку кількість студентів може йтися, Квіт зазначив, що офіційних звернень з проханням про переведення студентів, які самі не змогли перевестися, - є близько 2 тисяч.