Під Києвом знайшли сховок із гранатометом

Як повідомили УНІАН у Відділі зв’язків з громадськістю Головного управління МВС України у Київській області, до Бориспільського міськвідділу надійшло повідомлення від невідомого громадянина про те, що в лісосмузі, поблизу села Петрівське Київської області, закопана зброя.

На пошуки схованки виїхала слідчо-оперативна група, експертно-криміналістична лабораторія обласної міліції та кінологічна служба.

Правоохоронці під час обстеження ділянки лісу виявили дві схованки з боєприпасами. В одній зі схованок знаходився військовий речовий мішок та розгрузка, гранати, рукавички, патрони різного калібру в кількості більш як 150 шт., предмети схожі на гранати РГД-5 та Ф-1, запали. А в другій схованці – спальний мішок, в середині якого був пристрій, зовні схожий на гранатомет РПГ, з трьома зарядами до нього та металевий ящик з патронами в кількості 700 шт.

Відео дня

Читайте такожВ Одесі на Куликовому полі знайшли схованку з "коктейлями Молотова"Співробітники вибухо-технічної служби вилучили зброю і направили її на експертизу.

За даним фактом слідчим відділом Бориспільського міськвідділу міліції відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Наразі правоохоронці проводять оперативно-розшукові заходи щодо встановлення осіб, причетних до цього злочину, з’ясовують звідки і яким чином зброя могла потрапити до Київської області, подальше її застосування. Триває розслідування.

Раніше, в серпні, повідомлялося, що працівники управління боротьби з організованою злочинністю у Львівській області затримали озброєне злочинне угруповання у кількості 6 осіб, які мали намір переправити велику партію зброї та вибухівку з зони АТО до Закарпаття.