Ан-26 - ЗМІ встановили особу одного з курсантів, якого досі не знайшли під уламками / Скріншот

Серед зниклих безвісти курсантів літака Ан-26, який вночі 25 вересня впав під Чугуєвом, є Олександр Скочков.

Про це повідомляє місцевий Telegram-канал Наблюдатель.

Читайте такожЩе одне місто оголосило 26 вересня Днем жалоби

Відео дня

Його прізвище внесли до списку військових, які перебували на борту літака.

«Наразі точна доля хлопця невідома. На сторінці юнака у Facebook вказано, що він родом з Мелітополя», – зауважує видання.

За інформацією Наблюдателя, батько курсанта, Ігор Скочков, служив штурманом авіаційної ескадрильї 25-ї гвардійської військово-транспортної авіаційної бригади ЗСУ.

14 червня 2014 року він загинув внаслідок збиття судна над Луганськом.

Падіння літака Ан-26 в Чугуєві: що відомо 26 вересня

  • 25 вересня ввечері у Харківській області поблизу Чугуєва зазнав катастрофи військовий літак Ан-26, на борту якого перебували військові льотчики і курсанти університету Повітряних сил ім. Кожедуба.
  • За даними диспетчера аеродрому, на борту літака Ан-26 перебували 27 осіб (одного курсанта не допустили до виконання польоту). Загинули 22 особи, двох постраждалих госпіталізували, проте один курсант помер вранці 26 вересня.
  • Сьогодні вранці було знайдено тіло одного загиблого, пошуки ще двох осіб тривають.
  • Створено Державну комісію для з’ясування причин та обставин катастрофи. Очолив комісію віце-прем’єр-міністр Олег Уруський.
  • Слідчі ДБР відкрили провадження за фактом порушення правил польотів та підготовки до них, що спричинило катастрофу і тяжкі наслідки (ст. 416 Кримінального кодексу України).
  • На місці падіння літака вже знайдено бортові самописці.
  • Міністр оборони Андрій Таран заявив, що, згідно з попередніми даними, причиною катастрофи літака стало те, що він зачепився крилом за землю. Ан-26 був 1977 року виробництва. На ньому здійснювалися тренувальні польоти.