Будинок профспілок - Ткаченко відреагував на інформацію про намір відкрити покерний клуб / фото УНІАН

Міністерство культури та інформаційної політики направило запит до керівництва Федерації профспілок України через інформацію ЗМІ про намір відкрити в Будинку профспілок, який був штабом Революції гідності й де під час пожежі загинули двоє людей, покерний клуб з проханням «ретельно розібратися у ситуації».

Про це міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко написав у своєму Telegram-каналі.

Читайте такожГоловні новини України 29 січня: понад мільйон одужалих від COVID-19 та плани щодо вакцинації проти коронавірусу

Відео дня

«Звістка про те, що у Будинку профспілок на Майдані збираються відкрити покерний клуб, шокувала. У першу чергу як громадянина. У будівлі, де під час Революції гідності був штаб Майдану. Там, де під час пожежі загинули люди. Пам’ять про трагічні події тих днів має бути збережено, а меморіальний спадок вшановано достойно», - заявив він.

Ткаченко висловив стурбованість такими діями та рішеннями. «Очевидно, що для «спортивного покеру» там не місце», - наголосив міністр.

За його словами, Міністерство культури та інформаційної політики вже направило запит до керівництва Федерації профспілок України, щоб ретельно розібратися у ситуації.

«У випадку, якщо факт буде доведено - МКІП робитиме усе залежне, аби не допустити розміщення у Будинку профспілок будь-яких розважальних закладів», - підкреслив Ткаченко.

Що трапилось

  • 28 січня журналісти «Слідство.Info» повідомили, що у Будинку профспілок на Майдані, який був штабом Революції гідності і де під час пожежі загинули двоє людей, планують відкрити покерний клуб на тисячу квадратних метрів.
  • Представники ЗМІ зафіксували, що цей клуб має ознаки підпільного казино, де гратимуть на гроші. Водночас Федерація профспілок зазначала, що відкриття розважальних закладів у Будинку профспілок є недоцільним.
  • За даними розслідувачів, підвальне приміщення площею близько тисячі квадратів Федерація профспілок віддала в оренду понад півтора роки тому. Судячи із держреєстру нерухомості, ці площі планують використовувати для роботи клубу спортивного покеру. Договір оренди розрахований на 10 років.