Обвинувачені порізали собі вени в суді / фото od.court.gov.ua

Сьогодні в залі засідань Малиновського районного суду Одеси семеро підсудних, які проходять у справі про бунт у виправній колонії, порізали себе лезом.

Про це повідомили в групі інформації та комунікації Південного оперативно-територіального об'єднання Нацгвардії України.

«Після оголошення рішення суду засуджені, проявляючи своє невдоволення, спробували вчинити акт самокаліцтва шляхом нанесення собі тілесних ушкоджень. Як з'ясувалося, один з підсудних раптово дістав фрагмент леза зі своєю ніздрі і, розламавши, швидко роздав іншим », - зазначається у повідомленні.

Відео дня

Згідно з повідомленням, військовослужбовці Нацгвадії «евакуювали громадян із залу суду, припинили протиправні діяння обвинувачених, надали їм домедичну допомогу і викликали швидку допомогу».

П'ятьом підсудним медики надали допомогу на місці, один у супроводі конвою був доставлений до лікарні, а після надання медичної допомоги його конвоювали до СІЗО.

Читайте такожСуд над беркутівцями. Чому справедливість для Небесної сотні перетворюється на фарс

Бунт в одеській колонії: що було раніше

27 травня 2019 року в Південній виправній колонії (№51), розташованій в Одесі, стався бунт, що супроводжувався пожежею.

Поліція відкрила провадження за ст. 392 (дії, що дезорганізують роботу установ виконання покарань) та ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України.

В'ячеслав Аброськін, який обіймав на той час посаду першого заступника начальника Нацполіції України, заявив, що бунт стався за вказівкою «злодіїв у законі».

Керівництво Південного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції заявило, що заколот ініційовано шістьма ув'язненими «негативної спрямованості» на чолі з так званим «смотрящим» за колонією. Також повідомлялось, що заколот був узгоджений з деякими ватажками кримінального світу в Одеському регіоні.

Після бунту колонія припинила існування - близько 450 засуджених відправили до інших виправних установ.

Взимку 2020 року прокуратура повідомила про підозру сімом чоловікам, які брали активну участь у заворушеннях.