Чи можливо навчити 30 тисяч дітей читати англійською мовою?

Коли розпочалась війна, життя кожного українця кардинально змінилось.  Але головне, що стало очевидним, - українці почали гуртуватись та допомагати одне одному. Мабуть, здатність допомагати стала тією соломинкою, за яку у відчаї хапається кожен із нас - щоб не збожеволіти від жахіть війни та щоб полегшити життя іншим.

Кожен допомогає, як може і як вміє. Ось так команда школи англійської мови FLASH за ініціативою власниці школи Тетяни Тасиць за кілька тижнів після повномасштабного вторгнення започаткували благодійний проєкт "Діти - майбутнє України". Таким чином вони почали робити свій вклад і допомагати дітям в будь-якому куточку України та навіть поза її межами.

Цей благодійний проєкт спрямований на те, щоб задіяти дітей з усіх куточків України до корисної справи, відволікти від турбот сьогодення та дати можливість торкнутись світу англійської мови. Через курси благодійного проекту пройшо вже понад 30000 учнів, над проєктом працює ціла команда викладачів та організаторів, а відгуки дітей часом викликають розчулення та сльозу.

Відео дня

Напочатку завдання було одне - зробити хоч щось, що допоможе дітям відволіктись від жахів війни, створити для них острівець спокою, бо навіть батькам не завжди вдавалось тримати баланс. То викладачі школи FLASH робили це за них і для їх дітей.

Локально взяти на себе турботу про дітей було складно, бо персонал роз’їхався хто куди, а от онлайн вони могли робити що завгодно. І це було навіть добре, бо змогли дотягнутись до дітей не лише в безпечних містах, а навіть у селах, бомбосховищах чи на окупованих територіях… Не раз викладачі через камеру бачили дітей в укриттях; часто доєднуються діти зі східних регіонів та навіть із міст, де ведуться бойові дії.

Напочатку викладачі виступили просто волонтерами, почали працювати без оплати. Вони робили неймовірні речі, і навіть під час блекауту продовжували проводити уроки. Згодом, коли бажаючих ставало все більше і більше, керівництво школи FLASH вирішили почати спонсорувати цей проєкт.

Спочатку це були розважальні уроки з елементами англійської, але по мірі того, як психологічна напруга у дітей спадала, проєкт перейшов суто на вивчення англійської. Дітей на цьому проєкті вчать читати англійською та допомагають розібратись з граматикою. І лише в рамках благодійного проєкту "Діти - майбутнє України" за 18 місяців вдалось провести через безкоштовні курси більше 30 тисяч дітей. Це величезний масштаб! Над цим працює вже ціла команда професійний викладачів та організатори. Звісно, це вже не просто волонтерська діяльність, а справжній рух, що супроводжується гарними результатами студентів.

Чи можливо навчити 30 тисяч дітей читати англійською мовою?

Над проектом працюють дуже вмотивовані люди. Цікаво, що компанія виконує свою соціальну місію: діти з усіх куточків України мають змогу зануритись у світ вивчення англійської. Для когось це перший досвід, для когось вже ні. Але ці уроки однозначно дають прогрес більшості дітей - допомагають розібратись з базовими речами в англійській, що дає поштовх до подальшого прогресу їх знань, підвищує їх мотивацію та інтерес до предмету. Пошта керівниці проєкту: futureofukraine@flashstudies.com (Вікторія)

Керівництво школи FLASH продовжує підтримувати цю ініціативу, хоча вже доводиться обмежувати кількість бажаючих через надто великий інтерес до проєкту. Тому школа відкрита до партнерства, спонсорів та будь-якої допомоги у цій справі.

І звісно, бажаючі можуть потрапити на курс з англійської за посиланням: https://flashstudies.net/futureofukraine