Фонд 'Процвітання' підвів підсумки за 3 роки

Питання соціальної відповідальності в бізнесі, який виробляє якісну продукцію світового рівня, стоїть нарівні з іншими напрямками розвитку компанії.

TPBS Production як один з надійних роботодавців в Харківській області дотримується необхідних стандартів охорони праці та забезпечує комфортні умови роботи для своїх співробітників. Крім надання базової соціальної допомоги за офіційним трудовим договором акціонери компанії сфокусували свою увагу на соціальних проектах та ініціативах, які покращують якість життя жителів Чугуївського району, де розміщений завод.

За 3 роки компанія сплатила податків в розмірі 108,7 млн грн (у державний і місцевий бюджети). Нова керуюча команда ще в 2017 році створила благодійний фонд "Процвітання", щоб фінансова допомога була максимально прозорою як для місцевої влади, так і для жителів регіону.

Відео дня

У діяльність фонду входять проекти за 4-ма напрямками: охорона здоров'я, освіта, допомога малозабезпеченим верствам населення і благоустрій територій. Це цільова допомога Малинівській громаді і громаді Чугуївського району, де діє виробництво і де навчаються діти працівників заводу, лікуються члени їх сімей.

Фонд 'Процвітання' підвів підсумки за 3 роки

Успішність роботи фонду залежить від підтримки акціонерів і топ-менеджерів компанії, які за 3 роки реалізували ряд проектів на суму понад 2 млн гривень. 85-90% бюджету формується за рахунок щорічних внесків TPBS Production, решта - особиста ініціатива керівництва. За рахунок цього кращі учні шкіл їздять на екскурсії за кордон, а найкращі з успішності студенти Чугуївського професійного аграрного ліцею за професією електрозварник отримують щомісячну іменну стипендію. Емоційні проекти і розваги на День захисту дітей, Святого Миколая та інші концерти в смт Малинівка із залученням різних артистів цінуються жителями також високо, як матеріальна допомога.

Вперше фонд "Процвітання" залучив до спільного проекту партнера - Малинівський склозавод. Спільно вони закупили автоматичний гематологічний аналізатор для Чугуївської центральної лікарні. Його вартість склала 140 000 гривень. Через пандемію у 2020 році пріоритети в соціальних ініціативах змінилися в бік першорядної допомоги центральній районній лікарні Чугуєва і населенню. Фонд закупив для лікарні необхідні засоби захисту (халати, рукавички, маски для лікарів), препарати та обладнання (автоматичний гематологічний аналізатор крові BC-30s, аквадистилятор електричний "MICROmed" DE-5, безконтактні градусники, пульсоксиметри, реактиви для тестів COVID-19). А також надав фінансову допомогу в розмірі 100 000 гривень.

Завод TPBS Production і до цього залишається надійним роботодавцем - зберіг рівень зарплат і робочі місця завдяки довгостроковим контрактам, які були укладені з зарубіжними партнерами задовго до COVID-19.

"Неможливо вирішити проблеми всієї країни. Але створити сприятливі умови життя в регіоні, де працює виробництво і живуть сім'ї наших співробітників - в наших силах. Ми усвідомлюємо, які є проблеми, і знаходимо шляхи їх вирішення в оптимальні терміни",- коментує Анатолій Хаєцький, Директор з корпоративного управління TPBS.

"Фінансова підтримка з боку виробничих компаній цінна і важлива для нашого регіону. Особливо ми відчули це в період пандемії. Але і нематеріальну підтримку у вигляді допомоги в комунікаціях і вирішенні інших людських питань ми теж сильно відчуваємо", - коментує Микола Семерьянов, Малиновський селищний голова Чугуївського району.

Фонд 'Процвітання' підвів підсумки за 3 роки

Для TPBS завдання №1 на 2021 рік - це пережити пандемію. Завдання №2 - в рази зміцнити бізнес для процвітання фонду, щоб всі ідеї щодо майбутніх КСВ-проектів реалізувалися. Поки що бюджет на майбутній 2021 рік перерозподілено через збільшення статистики хворих COVID-19 і заходи скасовані.