Найкращі випускники отримають можливість пройти стажування / ua.depositphotos.com

Інститут когнітивного моделювання (ІКМ) розпочав набір абітурієнтів на власний навчальний курс "Школа прессекретарів".

За результатами вступного завдання на навчання буде зараховано лише 15 слухачів.

"Випадковим людям тут не місце", - підкреслюють організатори.

Відео дня

По закінченню курсу найкращі випускники "Школи прессекретарів" отримають можливість пройти стажування в прес-службах українських органів державної влади. 

Інститут когнітивного моделювання розпочав набір у Школу прес-секретарів

"Легким цей курс точно не буде ані для нас, як для організаторів та лекторів, ані для його слухачів. Наше завдання: систематизувати всі необхідні для сучасного прессекретаря знання та за фактично 2 місяці перетворити наших студентів у фахівців, за якими будуть "полювати" відомі клієнти. Тому "випадковим людям" тут точно не місце. Для цього ми й проводимо відбір студентів ще до зарахування, щоб було абсолютне усвідомлення вибору і подальшої серйозної системної роботи", - підкреслює засновник ІКМ Віктор Березенко.

Куратором "Школи прессекретарів" став Роман Кравець - політичний оглядач та інтерв’юер інтернет-видання "Українська правда", автор відео-блогу на Youtube-каналі УП "Кравець блог" та лауреат премії Kyiv Post "top 30 under 30". 

Серед лекторів "Школи" успішні практики у сфері комунікаційних технологій, відомі політики та державні діячі, топові журналісти, а також прессекретарі та речники вітчизняних міністерств. Зокрема, лекції для слухачів курсу читатимуть: Віктор Березенко, Дмитро Царенко, Світлана Павелецька, Павло Орлов, Роман Кравець, Олена Семикіна, Георгій Тихий, Регіна Гусейнова, Владислав Грузинський, Оксана Богданова, Анна Ткаченко, Юлія Вернігор, Спартак Суббота та інші.

"У своїй багаторічній роботі в сфері державних комунікацій ми постійно зіштовхуємося з проблемою підбору кваліфікованих кадрів для своїх клієнтів. І позицію прессекретаря завжди "закрити" надзвичайно важко. Кандидат на цю роботу має одразу відповідати всім вимогам, оскільки навчатися і входити в курс справ, занурюватись в специфіку роботи - нема часу. Але в реальності на ринку катастрофічно бракує професійних кадрів", - пояснює підґрунтя прийняття рішення про започаткування нового освітнього проєкту Віктор Березенко. 

Програма курсу розкриває інструментарій прессекретаря, слухачі навчаться формувати інформаційні потоки та управляти ними; використовувати зовнішні інфоприводи для продавлювання свого порядку денного; працювати з представниками ЗМІ і блогерами "по любові", а не за гроші. Окрему увагу спікери приділять сценічній мові, навичкам публічних виступів та роботі перед камерою тощо.

Навчальний план насичено аналізом актуальних кейсів світової та вітчизняної політики і пропрацюванням кризових ситуацій. Він дозволить слухачам оптимальним чином підготуватися до здійснення професійної діяльності прессекретаря політика або будь-якого державного органу чи установи одразу після отримання диплому. 

Старт навчання - 18 вересня, офлайн-программа триватиме 8 тижнів та передбачає максимальне занурення в актуальні практики та ефективні стратегії роботи сучасного прессекретаря.

Набір слухачів на курс "Школа прессекретарів" вже стартував, подати заявку можна на сайті.

Довідково. Інститут когнітивного моделювання – науково-дослідницька компанія, яка займається соціальними технологіями та надає послуги у сфері соціальних комунікацій. Експерти ІКМ надають консультації щодо стратегії формування іміджу, публічного позиціонування та цифрових технологій. ІКМ співпрацює з організаціями, партіями, фондами, компаніями та закладами, серед яких Червоний хрест України, Міністерство цифрової трансформації України, Міністерство охорони здоров'я України, Міністерство культури та інформаційної політики України, телеканали Kyiv.Live та Оdesa.Live, ПП "Слуга народу", ПП "Голос", БФ "Карітас Київ", Фонд Ріната Ахметова, ЦУМ Київ, Uber, SOCAR, GAPCHINSKA.