У МОЗ розповіли про те, коли та за яких умов запрацює громадський транспорт / фото УНІАН

В Україні ослаблення карантинних обмежень щодо роботи наземного громадського транспорту можуть почати діяти вже з 22 травня.

Читайте такожЗ 22 травня: у МОЗ уточнили, що передбачатиме другий етап послаблення карантинуТаку пропозицію подасть Міністерство охорони здоров'я в Кабінет міністрів. Про це сьогодні, 15 травня, заявив заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко, передає ТСН.

«Дату ми назвемо. Та дата ця буде 22 травня. Швидше за все, що ми будемо подавати до уряду на розгляд Кабінету міністрів саме таку пропозицію про пом'якшення карантину. Але це не означає, що настане 22 травня і на території всієї країни одночасно поїде весь громадський транспорт», – сказав він.

Відео дня

За словами Ляшка, транспорт поїде тільки за сценарієм адаптивного карантину саме в тих регіонах, які будуть відповідати критеріям, розробленим Міністерством охорони здоров'я.

«Їх також подамо в Кабінет міністрів України для того, щоб були затверджені разом з умовами адаптивного карантину», – додав Віктор Ляшко.

Раніше УНІАН повідомляв, що, за словами міністра охорони здоров'я, ослаблення карантину в Україні може відбуватися кожні 10 днів.