Інтернет відреагував на наукові успіхи Киви / соцмережі

Скандальний народний депутат від ОПЗЖ Ілля Кива успішно захистив дисертацію в галузі державного управління. Користувачі соцмереж відреагували на це критикою і мемами.

Мішенню критики і сарказму стала не лише сумнівна компетентність Киви в гуманітарних науках, але також і жалюгідний стан вітчизняної освіти. У мережі також згадують про пов'язані з депутатом скандали.

Соцмережі
Соцмережі
Соцмережі
Соцмережі
Соцмережі
Соцмережі
Соцмережі
Соцмережі
Соцмережі
Соцмережі
Соцмережі
Соцмережі
Соцмережі

Обговорюють також і хід захисту дисертації. У мережу виклали відео, на якому Кива не може відповісти на питання одного з членів комісії і обіцяє написати нову наукову роботу. 

Окрема тема - сварка Киви з журналістами в перерві під час таємного голосування Вченої ради. В ході скандалу він покликав когось з собою в туалет.

Тим часом Львівський викладач Олександр Ябчанка після успішного захисту Киви заявив, що ступінь кандидата наук в Україні остаточно дискредитована, і спалив свій диплом на знак протесту. Декілька молодих вчених вже заявили про готовність наслідувати його приклад, якщо ситуація не зміниться.

Соцмережі
Соцмережі

Кива захистив дисертацію: подробиці

  • Народний депутат від ОПЗЖ Ілля Кива успішно захистив дисертацію і отримав науковий ступінь, ставши кандидатом наук з державного управління.
  • Тема наукової роботи нардепа пов'язана з механізмами впливу громадянського суспільства на державне регулювання правоохоронної діяльності (на прикладі країн ЄС та України).
  • Народний обранець захищався в Інституті підготовки кадрів Державної служби зайнятості України Міністерства соцполітики України.
  • Науковим керівником Киви значиться Володимир Гурковський - доктор наук з держуправління, професор, А також перший заступник директора "Центру досліджень проблем публічного управління".
  • На запитання журналістів про те, ким є люди в чорному одязі, які не давали журналістам підійти до Іллі Киви, нардеп відповів, що "це, напевно, аспіранти або студенти".
  • За даними руху "Чесно", Ілля Кива закінчив Національний юридичний університет імені Ярослава Мудрого за спеціальністю "Правознавство" та Національну академію внутрішніх справ за спеціальністю "Право".