КПВВ з Кримом залишаться закритими \ УНІАН

Призупинення роботи контрольно-пропускного пункту в'їзду/виїзду (КПВВ) на адміністративній межі з тимчасово окупованим Крим продовжено до 22 червня.

Читайте такожРоботу КПВВ на адмінкордоні з окупованим Кримом призупинено до 3 квітня

Про це в коментарі УНІАН повідомив речник ДПСУ Андрій Демченко з посиланням на рішення уряду. «КПВВ на межі з окупованим Кримом - їх робота визначається розпорядженням Кабміну № 291. Передбачалося, що термін дії обмежень діятиме до 22 травня. Однак вчора уряд опублікував постанову щодо продовження карантинних заходів до 22 червня і, відповідно, вніс зміни до цього розпорядження, де продовжив обмеження до цього терміну», - заявив він.

Відео дня

За словами Демченка, в цей період на тимчасово окуповану територію пропускатимуть громадян України та членів їх сімей, місце проживання яких в установленому законом порядку зареєстровано в АРК або Севастополі, а також їх транспортні засоби, вантажі та інше майно.

З тимчасово окупованої території пропускатимуть громадян України, місце проживання яких в установленому законом порядку зареєстровано за межами Автономної Республіки Крим або Севастополя, а також їх транспортні засоби, вантажі та інше майно.

Крім того, за його словами, керівник Державної прикордонної служби може прийняте окремі рішення щодо окремих громадян у разі «підстав гуманітарного характеру».

Як повідомляв УНІАН, 20 травня Кабінет міністрів ухвалив рішення про запровадження в Україні адаптивного карантину з 22 травня по 22 червня з огляду на епідситуацію у регіонах.