Майже 300 жінок та дітей пройшли курс психологічної реабілітації від Метінвесту

Програму психологічної реабілітації "Незламна мама" пройшли ще дві групи зі 100 жінок і їхніх дітей. Всього ж з 2022 року спільний проєкт допоміг 291 людині — 137 жінкам і 154 дітям, - відновитися після воєнних травм.

Цю програму започаткувала гуманітарна ініціатива "Рятуємо життя", яку заснувала компанія Метінвест на початку війни, спільно з "Фондом Маша".

Реабілітація проходить в оздоровчих центрах у Карпатах, і триває по три тижні кожна. З осені 2022 року за підтримки "Рятуємо життя" відбулося вже п’ять заїздів, наступний планується у липні цього року. Протягом змін із мамами та дітьми займаються за окремим розкладом: проводять групові та індивідуальні консультації з психологами, заняття із сімейної психології, тілесну терапію та артмайстерні, організовують екскурсії та походи в гори.

Відео дня

Протягом чотирьох змін програму проходили співробітниці Метінвесту, дружини та діти працівників компанії, котрі перебували в окупації, втратили членів родини, покинули домівки чи мають психологічні травми внаслідок пережитого. Зараз програма розширяє допомогу: відтепер відновити ментальне здоров’я зможуть також мешканці українських міст, де працюють підприємства Метінвесту – Запоріжжя, Кам’янського, Кривого Рогу, Покровська та інших. Хто саме з жителів має потрапити до програми, вирішують місцеві адміністрації.

"Місія проєкту "Рятуємо життя" — фізичне та психологічне відновлення людей. Щоб будувати майбутнє, варто вже зараз подбати про себе, віднайти внутрішні ресурси, які виснажує війна. Як і обіцяли, ми розширюємо масштаби програми "Незламна мама", і розвиваємо інші формати психологічної допомоги, щоб якомога більше людей мали можливість нею скористатися", - зауважила директорка зі сталого розвитку та взаємодії з персоналом Групи Метінвест Тетяна Петрук. 

Як відомо, ініціатива "Рятуємо життя" спільно з Глобальним договором ООН також створили Центри психологічної реабілітації та підтримки для українців, які  постраждали унаслідок війни. Перший центр відкриють у Запоріжжі вже у липні. 

Нагадаємо, гумпроєкт "Рятуємо життя" створила Група Метінвест у координації з Фондом Ріната Ахметова на початку російського вторгнення в Україну. За 15 місяців проєкт допоміг майже 500 тисячам людей у 70 територіальних громадах. Українці отримали близько 4 200 тонн продуктів і засобів гігієни, а лікарні — медпрепарати, витратні матеріали та обладнання на 250 тисяч євро. Також проєкт розвиває напрям протезування для українців.