В Аргентині археологи знайшли мегараптора / Фото: macnconicet.gob.ar

Палеонтологи з Музею природознавства Буенос-Айреса, столиці Аргентини, повідомили, що знайшли на півдні країни рештки мегараптора — одного з найбільших відомих науці хижих динозаврів.

Знайшли, зокрема, хребет, ребра і залишки грудної клітки й верхнього передпліччя динозавра, повідомляє сайт Музею природознавства.

Читайте такожВ Австралії знайшли останки рідкісного динозавра (фото)

Відео дня

За попередніми оцінками, мегараптор, рештки якого знайшли, жив близько 70 мільйонів років тому (тобто наприкінці так званої «ери динозаврів») був десь 10 м у довжину — у такому разі це один із найбільших представників виду, відомих науці.

За словами глави експедиції Фернандо Новаса, знайдений мегараптор, найімовірніше, є «одним із останніх представників» цієї групи динозаврів, що існували на планеті.

На відміну від тиранозаврів, мегараптори мали великі, мускулисті руки із пазурами й довгий хвіст, яким вони балансували масу тіла. Таким чином, вони могли полювати на здобич (менших травоїдних динозаврів) за допомогою не лише гострих зубів, а й передніх лап.

Як повідомляв раніше УНІАН, китайські палеонтологи знайшли у бурштині з М'янми найменшого динозавра. Він розміром, як сучасна колібрі-бджола, 5-6 см.