В Україні вирішили мобілізувати ув'язнених / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, УНІАН

Військовослужбовець ЗСУ, командир підрозділу ударних безпілотних літальних апаратів Ігор Луценко висловив думку щодо того, чи будуть мобілізовані ув'язнені негативно впливати на морально-психологічний стан у своєму підрозділі.

"Ні, я думаю, що це не проблема. Якщо не робити цілком якийсь підрозділ із "блатних", із певної публіки, яка живе за антигромадськими законами, то відповідно, якихось антигромадських правил у них там і не з'явиться. Головне, щоб у них не з'являлося середовище, в якому діють так звані "понятия", - сказав боєць в інтерв'ю УНІАН.

На його думку, більшість ув'язнених - це не "блатні", а ті, хто цілком може влитися в армійський колектив. І навіть серед "блатних" є велика кількість досить патріотичних людей, упевнений Луценко.

Відео дня

Мобілізація ув'язнених в Україні

Нагадаємо, як повідомляв УНІАН, для реалізації ухваленого в Україні закону, яким дозволено деяким категоріям ув'язнених мобілізуватися до лав ЗСУ, необхідно ухвалити ще низку підзаконних актів.

При цьому відомо, що всього до 20 тисяч засуджених можуть скористатися правом такого умовно-дострокового звільнення.

Наразі суди вже почали ухвалювати перші рішення щодо мобілізації засуджених громадян. Двом чоловікам дозволили підписати контракт із Національною гвардією.

Вас також можуть зацікавити новини: