Українські війська завдають значних втрат ворожій армії / фото Генштаб ЗСУ

Речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин заявив, що останнім часом російські окупанти активізувалися на напрямку Часового Яру. У коментарі для LIGA.net він зауважив, що за допомогою успішної роботи артилерії та всіх підрозділів Сил оборони, Росія запланувала відвести підрозділи 98 повітряно-десантної дивізії в напрямку східніше Часового Яру. 

За його словами, армія РФ зазнає багато втрат, а під час активних штурмових дій - до сотні. Він додав, що окупанти штурмують не тільки Часів Яр, а й околиці Іванівського та Богданівки. 

Лише за минулу добу на цьому напрямку було зафіксовано 1270 мінометних та артобстрілів, порівнюючи з попередньою добою, збільшилося - 1200 минулої доби. За словами Волошина, лише на Часів Яр було зафіксовано 301 обстріл. 

Відео дня

Речник наголосив, що на цьому напрямку відбулося три ворожих штурми. Противник вісім разів штурмував в районі Білогорівки та таку ж саму кількість разів у напрямку Бахмут - Кліщіївка. Українські військові знищили 74 загарбників, ще 106 отримали поранення. 

Знищення ворожої техніки - останні новини

На Харківщині бійці Третьої штурмової бригади знищили важку артилерію 2С4 "Тюльпан" 240-мм калібру у Харківській області.

"Ворожу гармату засікли з неба й здійснили ураження ударним дроном. Після дорозвідки виконали контрольні влучання та повторно вдарили її з FPV", - зазначили у пресслужбі бригади.

Своєю чергою речник Військово-морських сил, начальник Об’єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня Дмитро Плетенчук заявив, що російський корабель "Циклон", який уразили ЗСУ, не встиг випустити жодної ракети. За його словами, судно було фактично "недороблене".

Вас також можуть зацікавити новини: