Жителям Ізюмського району радять не ходити в ліс по гриби \ news.dks.com.ua

У Міністерстві внутрішніх справ закликали українців не йти по гриби в ліси у звільненому Ізюмському районі через колосальні обсяги замінування.

Про це повідомив радник міністра внутрішніх справ Ростислав Смірнов в ефірі інформаційного телемарафону.

"Обсяги замінування колосальні. У нас вже є постраждалі серед піротехніків і працівників, які відновлювали електропостачання. Вони (окупанти - УНІАН) навіть замінували інфраструктурні об’єкти", - сказав радник.

Відео дня

Також він не радить людям поспішати повертатись на звільнені території.

За його словами, станом на зараз знешкоджено більше 5 тис. вибухонебезпечних предметів, працює понад 200 осіб.

"Ізюмщина славиться своїми грибами. Але я би дуже рекомендував зараз утриматись від зборів грибів, бо ліси і обсяги замінування просто надзвичайні", - сказав він.

Смірнов зазначив, що вже є випадки, коли грибників підривалися на розкиданих мінах.

Звільнення Харківської області від окупантів

На початку вересня ЗСУ здійснили успішний контрнаступ у Харківській області, звільнивши майже всі окуповані території області.

10 вересня ЗСУ звільнили від окупантів Ізюм. Під час тимчасової окупації у місті діяла тотальна система залякування та терору місцевого населення. Там було виявлено 7 кладовищ, де поховані загиблі внаслідок російської агресії цивільні та військові.

Втрата окупантами контролю над Ізюмом вважається найбільшою поразкою РФ після того, як навесні від загарбників було звільнено Київську область.

Вас також можуть зацікавити новини: