Юрій і Валерія були разом 9 років / фото instagram.com/underwonderwow/

Одесит Юрій Глодан у день, 23 квітня, коли в його будинок прилетіли російські ракети, вийшов із квартири, щоб піти в магазин. Його сім'я - теща, 27-річна дружина Валерія і 3-місячна донька Кіра - лишилась вдома. Саме в магазині чоловік і почув новину про вибух.

Як розказав Глодан журналістам ВВС, біля під'їзду він кричав на поліцію, щоб його пропустили до палаючого будинку. Коли він потрапив до квартири, то знайшов тіла своєї дружини та її матері, убитих російською ракетою, яка поцілила у нижні поверхи.

Тіло його тримісячної доньки Кіри виявили пізніше. Глодан побачив його вперше, коли повернувся до квартири в неділю, 24 квітня. Він повернувся до зруйнованого будинку, щоб побачити, що можна врятувати з квартири: фотоальбоми, колекція цукрових пакетиків дружини, рукописні нотатки. А візочок його дитини був розірваний на шматки.

Відео дня

"Якщо я залишу речі в квартирі, вони стануть сміттям, і люди його викинуть", - сказав він. - "Я хочу зберегти це для спогадів".

Юрій з дочкою Кірою / facebook.com/yury.glodan.7

Юрій з Валерією були разом дев'ять років.

"Вона могла знаходити радість у всьому. Одеса була її улюбленим містом. Вона працювала в PR і могла спілкуватися з багатьма людьми, розуміти їх. Я захоплювався тим, як добре вона пише", - розказав Глодан.

"Вона була чудовою мамою, подругою, з усіма найкращими якостями. Таку, як Валерія, мені неможливо буде знайти. Вона була ідеальною. Таку людину можна зустріти лише раз у житті, і це подарунок від Бога", - додав він.

Їхня донечка Кіра народилася наприкінці січня 2022 року, всього за місяць до початку війни в Україні. Через кілька тижнів після цього Валерія написала в Instagram, що досягла "нового рівня щастя" після народження першої дитини.

"Це були найкращі 40 тижнів". - написала вона про свою вагітність. - "Уже місяць нашій дівчинці".

Валерія казала, що з народження дочки Кіри досягла "нового рівня щастя" / instagram.com/underwonderwow/

"Ми були дуже щасливі, коли вона народилася", - розказав Юрій. - "Я був у пологовому будинку, коли вона народила. Мені дуже важко зараз усвідомлювати, що моєї доньки і дружини вже немає. Весь мій світ вчора знищила російська ракета".

Глодан хоче, щоб світ дізнався про те, що сталося з його родиною.

"Те, що відбувається - це горе для моєї родини, для нашого міста, для України, це горе для всієї цивілізації. Я сподіваюся, що наша історія допоможе зупинити цю війну", - сказав одесит.

Ракетний удар по Одесі

23 квітня Росія випустила по Одесі сім ракет, дві з них збили, проте в внаслідок ракетного удару загинули вісім осіб, серед жертв була тримісячна дитина. Крім того, в результаті ворожої атаки постраждали 18-20 осіб.

Після атаки окупантів пошкоджено житловий будинок та об'єкти інфраструктури

У РФ стверджували, що в Одесі поцілили у військовий об'єкт. Мер Одеси Труханов заявив, що окупанти "називають житловий будинок військовим об'єктом".

Коментуючи ракетні удари по Одесі, президент України Володимир Зеленський був дуже засмучений, коли говорив про вбивство тримісячної Кіри: "Чим вона загрожувала Росії? Здається, що вбивство дітей - це лише нова національна ідея Російської Федерації".

Він назвав тих, хто спланував і здійснив напад, "подонками".

Вас також можуть зацікавити новини: