Материнство найстарішої породіллі України оскаржують в суді / фото ua.depositphotos.com

Суд почав розглядати позов жінки, яка стверджує, що вона може бути біологічною матір’ю дівчинки, народженої найстарішою матір’ю України.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Читайте такожНайстарша мати України просить дати їй та дівчинці спокійВ Новозаводському райсуд Чернігова 12 січня відбулося засідання у справі за позовом мешканки Ізраїлю Оксани Спектор щодо оскарження материнства 76-річної Валентини Підвербної. Остання 11 років тому народила первістка - дочку Анну-Марію. 

Інтереси найстарішої матері України представляє адвокатка Валентина Роговець. Вона називає закиди Спектор безпідставними. 

"Я вважаю, що заява є необґрунтованою. Все, що можу сказати. Там багато підстав, чому я вважаю, що вона не обґрунтована, дуже багато", – сказала вона.

Далі справу слухатимуть в закритому режимі - без преси, як цього вимагала позивачка. Наступне засідання має відбутися 21 лютого. 

Позивачка Оксана Спектор, зберігала свої яйцеклітини в тій самій клініці, де Підвербній робили штучне запліднення. 

Вона вважає, що донька Підвербної дуже схожа на неї, і тому підозрює, що для запліднення Валентини лікарі використали її яйцеклітини. 

Спектор не давала дозволу на це, тож тепер домагається проведення ДНК-тесту і визнання саме її матір’ю дівчинки.

"Моя клієнтка на початку 2021 року переглядала програму про дитину найстаршої матері України і помітила разючу схожість дівчинки з її донькою та іншими родичами. Крім цього, спільними виявилися і проблеми зі здоров’ям, про що говорилося в програмі", - розповідав УНІАН адвокат жінки Сергій Вольфовський.

Примітно, що це перший подібний публічний скандал в українській репродуктологіі. 

Історія родини Валентини Підвербної

11 років тому 65-річна чернігівка Валентина Підвербна стала відомою на всю країну. Тоді завдяки штучному заплідненню вона народила первістка - доньку, яку назвала Анною-Марією, ставши найстарішою породіллю України.

Штучне запліднення Валентині Підвербній робив у Києві лікар Ігор Ільїн. Це відбувалося в медзакладі, якого вже не існує.

Процедура коштувала жінці багаторічної праці на чернігівському базарі, а завагітніти вийшло тільки з третього разу. 

Мати виховує Анну-Марію сама. У 2013 році сповіщалося, що Валентина Підвербна жебракує з дитиною, просячи милостиню у водіїв. Соцслужби не змогли підтвердити цей факт - жінка відмовилася із ними спілкуватися. Після народження дитини Підвербна уникала і спілкування зі ЗМІ. 

У 2017 році дівчинка пішла до школи в Чернігові.

Вас також можуть зацікавити новини: