Рада прийняла законопроект, який виконує дві вимоги МВФ / фото REUTERS

Верховна Рада прийняла в цілому закон (№9311-1) про оптимізацію структури оператора газотранспортної системи України.

Як повідомив народний депутат Ярослав Железняк, "за" проголосували 250 депутатів. 

За його словами, цей закон - "вимога МВФ, навіть дві". Він визначає правові та організаційні засади процедури передачі державі частки у статутному капіталі ТОВ "Оператор газотранспортної системи України", якою володіє акціонерне товариство "Магістральні газопроводи України", шляхом приєднання товариства до Оператора.

Відео дня

"Наслідком прийняття закону та його реалізації стане підвищення ефективності функціонування компанії, яка здійснює функції оператора газотранспортної системи України, та дозволить в повній мірі імплементувати цільову модель корпоративного управління оператора газотранспортної системи України, а також забезпечить Україні можливість доступу до інструментів надання підтримки Європейським Союзом та Міжнародним валютним фондом", - йдеться у пояснювальній записці до закону.

Законопроект був розроблений з метою забезпечення належного виконання Україною Меморандуму про взаєморозуміння, укладеного між Україною та ЄС, та Меморандуму про економічну та фінансову політику, укладеного між Україною та МВФ.

Вас також можуть зацікавити новини: