Дмитро Головін / od.npu.gov.ua

Прокурори САП і детективи НАБУ завершили досудове розслідування у справі про можливе присвоєння майна колишнім главою головного управління Нацполиции в Одеській області Дмитром Головіним.

Про це повідомляє прес-служба САП.

"Зараз матеріали справи відкриті підозрюваним і їх захисникам для ознайомлення. Після чого обвинувальний акт буде направлений до Вищого антикорупційний суду для розгляду по суті", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, 25 липня 2019 року Головіна затримали в Одесі.

Читайте такожЕкс-начальник поліції Одещини підозрюється в причетності до привласнення речових доказів на 50 мільйонів гривень

Справа Головіна

11 листопада 2017 року невстановлена група осіб за попередньою змовою з працівниками правоохоронних органів ввезла в зону діяльності митного поста "Одеса-центральний" Одеської митниці ДФС сім контейнерів з тютюновими виробами.

В подальшому працівниками Генпрокуратури зазначені товари були вилучені в ході обшуку морського терміналу і поміщені на склад, який перебував в Одесі, для подальшого зберігання.

У серпні 2018 року кримінальне провадження було передано в органи Нацполіції Одеської області для подальшого розслідування.

У відповідності з встановленими слідством обставинами, керівництвом ГУ НП в Одеській області дано вказівку про переміщення тютюнових виробів для подальшого зберігання на склади приватних структур, з керівниками яких колишній начальник ГУ НП та його заступник вступили в злочинну змову.

Для здійснення такого переміщення було створено формальна підстава - договір про зберігання речових доказів, підписаний заступником керівника ГУ НП в Одеській області, і надалі за вказівкою керівника обласного управління поліції, тютюнові вироби були переміщені для зберігання на склади приватних структур.

Фактично товари вивезені зі складу, де зберігалися, і були переміщені на інший склад, зазначений керівництвом поліції, звідки вони незабаром зникли.

Як було встановлено в ході слідства, схема з вилучення високоліквідних товарів правоохоронцями та подальша передача їх на зберігання є поширеною схемою ввезення нерозмитнених товарів на митну територію України, яка закінчується, як правило, "знищенням на підставі постанови суду" відповідних товарів або їх "втратою".

Дії осіб, кваліфіковані за ознаками злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України ("Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем»).

Крім того, колишнім чиновникам Нацполіції додатково інкримінується ст. 366-1 КК України, тобто внесення недостовірних відомостей в декларації осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

У рамках слідства встановлено, що колишній глава ГУ Нацполіції в Одеській області не вказав у декларації за 2018 рік право користування квартирою в Києві загальною площею понад 100 кв. м, а також право власності дружини на цінні папери, вартість яких становить близько 1 млн гривень.

Колишній заступник не вказав у декларації за 2016-2018 роки нерухомість в Одесі, зокрема земельну ділянку з розташованими на ній садовими будинками загальною площею понад 400 кв. м і квартиру площею понад 60 кв. м, які належать його колишній дружині, з якою підозрюваний пов'язаний спільним побутом. Крім того, він не вказав ще одну квартиру, яка належить їм на праві спільної сумісної власності.